وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت هشتم اعلام کرد: باید امکان ورود اپراتورهای وایمکس را در زمینه ارایه خدمات و سرویسهای جدید فراهم کرد.
وایمکس نیوز - سید احمد معتمدی در گفت و گو با خبرنگار ما با بیان اینکه در شرایط حاضر فناوری وایمکس بخشی از نیاز اطلاعاتی کاربران را پاسخ داده است، گفت: همین تعداد کاربر که برای فناوری وایمکس وجود دارد، بیانگر این امراست که این تکنولوژی کارایی خود را دارا است.
وی گفت: اگرچه دوره فناوری وایمکس در دنیا به پایان رسیده و تکنولوژی های جدیدتر جایگزین آن شده، ولی برای کشور ما همچنان کاربرد دارد.
معتمدی با تاکید براینکه باید هرچه سریعتر قابلیت موبیلیتی را برای اینترنت مورد استفاده قرار داد، ادامه داد: البته موبلیتی نباید در صدا باشد و چرا که در این شرایط وایمکس جایگزین تلفن همراه خواهد شد.
این در حالی است که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از دو برابر شدن تعداد مشترکان اینترنت پرسرعت بی سیم وایمکس و رشد 131 درصدی این فناوری در کشور در شش ماهه نخست امسال خبر داد، اما با این حال به نظر می رسد وایمکس هنور نتوانسته در سبد خانوار ایرانی جای گیرد.
عرضه خدمات اینترنت پرسرعت بی سیم برپایه فناوری وایمکس در سال 1387 در ایران مطرح شد و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی طبق روال پروژههای دیگر فراخوان تعیین اپراتورهای آن را منتشر کرد که پس از ماهها بررسی چهار شرکت توانستند پروانه اپراتوری وایمکس را کسب کنند.
براین اساس شرکت ارتباطات مبین نت برای سراسر کشور، ایرانسل در 7 استان، اسپادان در اصفهان و رایانه دانش گلستان برای استان گلستان به عنوان چهار اپراتور اینترنت بی سیم معرفی شدند و مهلت 9 ماهه ای به این اپراتورها داده شد تا بتوانند وایمکس را هر کدام در هر منطقهای که در پروانه آنها قید شده بود، راهاندازی کنند.
مشکلات فراوانی از جمله مشکلات شبکه و تجهیزاتی که این چهار اپراتور باید در وضعیت تحریم ایران خریداری و وارد کنند موجب تاخیر در راهاندازی تکنولوژی وایمکس در کشور شد و هم اکنون با گذشت نزدیک به 3 سال از آن تاریخ، بررسی ها نشان می دهد که وایمکس هنوز در سبد خانوار ایرانی جای نگرفته است.